В Запоріжжі впровадять нову міську програму допомоги дітям-сиротам

17.12.2018 16:30

На засіданні міськвиконкому запропоновано нову міську програму допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування. Програма називається «Діти Запоріжжя» і розрахована на 2019-2021 роки. Члени виконкому підтримали пропозицію. Тепер за програму повинні проголосувати депутати на сесії Запорізької міської ради.

Мета міської програми «Діти Запоріжжя» - забезпечити дітям-сиротам повноцінний розвиток відповідно до їх потреб. У ході виконання програми передбачається:

  • підтримка дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, що опинились в складних життєвих обставинах, а саме: надання адресної допомоги та придбання пам’ятних подарунків з нагоди Дня захисту дітей, Дня усиновлення, Дня Святого Миколая та новорічних свят;
  •  підтримка, розвиток та популяризація сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; організація та проведення школи підтримки прийомних родин;
  • забезпечення дитячих будинків сімейного типу, а саме:  необхідно облаштувати новостворений дитячий будинок сімейного типу в с. Тепличному, вул. Центральна, 7/7а, введення в експлуатацію якого заплановано на 2019 рік.

Для реалізації програми у 2019 році необхідні кошти у сумі 1263,209 тис. грн.

Станом на 01.11.2018 на обліку в службі (управлінні) у справах дітей м. Запоріжжя перебуває 1611 дітей, з них – 537 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, та 1074 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.