У Запоріжжі відкрили спеціальні туристичні таблички

18.12.2018 12:06

Відтепер у Запоріжжі туристи почуватимуться зручніше. Сьогодні у місті відкрили 11 спеціальних інформаційних табличок, які розташовані біля найбільш туристично-привабливих місць.

Встановлення спеціальних інформаційних табличок – це другий етап маркирування Запоріжжя, як туристичного міста. Нагадаємо, першим етапом було встановлення туристичних покажчиків. Відтепер таблички розташовані біля найбільш привабливих для туристів місць Запоріжжя, на них розміщена коротка інформація про певну пам’ятку, а також QR-код через який за допомогою свого мобільного пристрою турист може перейти на спеціальний сайт, де на 7 мовах можна ознайомитись з туристичними цікавинками Запоріжжя. Крім того, спеціально для людей із вадами зору таблички оснащені шрифтом Брайля.

- Це великий соціальний проект і ще один крок на шляху, щоб туристам і жителям міста було комфортно знаходитись у Запоріжжі. До праці над цим проектом ми залучили і істориків, і архітекторів, це була велика робоча група. Реалізувати наш задум вдалося в рамках соціального проекту «Ми – це місто» разом з Благодійним фондом «Карітас». Ми робили цей проект протягом двох місяців. І ось сьогодні всі таблички стоять на місцях. А за першу добу ми отримали більше ста переходів на сайт за допомогою QR-кодів, - розповіла начальник управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Симонова.

Таблички встановлені у різних місцях Запоріжжя. Їх можна побачити на площі Маяковського – біля фонтану Життя, на Бульварі Шевченка, у соцмісті -біля Макдональсу, на о. Хортиця - біля Запорозької Січі та біля Плавнів, у старому Олександрівську - біля Свято-Покровського собору та Краєзнавчого музею тощо.

Як розповіли автори проекту таблички виготовлені зі спеціального сплаву, який з часом не псується, гарно вписуються в урбаністичне місто та являють собою приклад сучасного мистецтва.