В Олександрівському районі Запоріжжя видаляють аварійні тополі

18.12.2018 12:50

В Олександрівському районі Запоріжжя триває видалення аварійних дерев. У цьому році заплановано спиляти близько 50 сухостоїв. Замість них комунальники висаджують молоді рослини.

Олександрівський район - один з найстаріших в Запоріжжі. Тому тут вже з'явилася необхідність оновити зелений фонд. Видаляють старі дерева - в основному тополі. Висота деяких старих дерев - понад 30 метрів. Під час негоди вони становили небезпеку для машин і пішоходів.

- Під цими тополями вже страшно було ходити і проїжджати автомобілям. Якраз на цій вулиці в минулому році впала тополя. Пощастило - впала якраз між будинками, без будь-яких наслідків. Єдине - була трохи пошкоджена газова труба, але, на щастя, без витоку газу. Тому обрана саме ця вулиця. Тополі дуже старі, дуже багато сухостою, вони росли через дроти. На кожну тополю є акт про аварійність. Тому вони видаляються, - розповів Валерій Мостовий, голова Олександрівської районної адміністрації Запорізької міської ради.

В Олександрівському районі понад 300 аварійних дерев. Цього року видалять близько 50 сухостоїв на вул. Олександрівській, Фортечній та на проспекті Соборному. У наступному році роботу продовжать.

На місці видалених дерев працівники підприємства «Зеленбуд» висадять молоді рослини - клен, липу.