Прийнято програму розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою на 2019-2021 роки

19.12.2018 16:35

У 2019 році на розвиток інфраструктури міста і благоустрій спрямують понад 697 млн грн.

В обласному центрі силами комунальних служб ведеться постійна робота з наведення чистоти і порядку, також ремонтуються дороги, проводиться озеленення території, освітлюються вулиці та виконується низка інших важливих завдань, необхідних для життєзабезпечення Запоріжжя.

Сьогодні в ході сесії міської ради затверджено Програму розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою Запоріжжя на 2019-2021 роки. На реалізацію передбачених документом заходів спрямують 697 166,270 тис. грн.

Частина коштів - понад 400 млн грн. - підуть на вирішення питань дорожнього господарства: ремонти, реконструкції, утримання доріг. Будуть продовжені ремонти проїжджої частини приватного сектору. Визначено капітальні ремонти доріг (8 об'єктів), реконструкції вулиць і проїжджої частини (12 об'єктів). 

Для організації дорожнього руху та створення необхідних заходів безпеки на дорогах виділено понад 28 млн 650 тис. грн. Це і функціонування світлофорних об'єктів - їх технічне обслуговування, поточні ремонти, енергопостачання. Сюди ж включені роботи з нанесення дорожньої розмітки.

На утримання та поточний ремонт фонтанів, територій, які обслуговує КП «Титан», - Ландшафтного парку Вознесенівський, парків Перемоги, Металургів, парку і площі Енергетиків, Алеї Трудової Слави, скверів, міських пляжів - програмою передбачено понад 27 617,799 тис. грн.

КРБП «Зеленбуд» продовжить роботи з озеленення міста - висадці дерев, чагарників, квітів, засівання газонів, догляду за зеленими насадженнями та ін.

Будуть виконуватися капітальні ремонти по 10 об'єктам зовнішнього освітлення КП «Запоріжміськсвітло».

Благоустроєм міських кладовищ займеться КСП «Запорізька ритуальна служба». У тому числі, роботи комунального підприємства включають в себе підтримку територій міських кладовищ в належному санітарному стані, приведення в порядок місць поховань воїнів, які загинули в мирний час, військово-братських поховань та інших.