У 2019 році в Запоріжжі займуться розвитком велоінфраструктури

19.12.2018 16:51

У ході сьогоднішньої сесії міської ради депутати затвердили Програму розвитку велоінфраструктури на 2019 рік. Один з перших об'єктів, де з'являться нові велодоріжки - ділянка тротуару на Набережній магістралі.

У Запоріжжі з'являться велодоріжки, рекреаційні веломаршрути, майданчики для паркування велосипедів і інше. Все це передбачено Програмою розвитку велоінфраструктури на 2019 рік. Цей проект рішення був розглянутий і затверджений депутатами в ході сьогоднішньої сесії міської ради.

Заходи програми дозволять підвищити рівень безпеки на дорогах і тротуарах, також будуть сприяти зменшенню заторів на вулицях міста.

Метою програми визначено забезпечення безпечних умов для велосипедистів. Будуть враховані потреби велосипедистів при будівництві та реконструкції доріг і вулиць загального значення.

Серед завдань і заходів програми - розробка концепції розвитку велоінфрастуктури Запоріжжя, залучення городян до користування велотранспортом, надання пріоритету велосипедистам, суспільному транспорту, пішоходам в історичній частині міста, створення рекреаційних веломаршрутів, майданчиків для паркування.

Фінансування буде здійснюватися за рахунок бюджету міста або інших джерел.

Заходи, передбачені на 2019 рік, - розробка концепції розвитку велоінфраструктури Запоріжжя, реконструкція тротуару на Набережній магістралі з облаштуванням велодоріжок (від вул. Гліссерної до вул. Запорізької) (проектні роботи). На ці цілі знадобиться 850 тис. грн.