В ході сесії Запорізької міської ради затверджена міська програма «Культура Запоріжжя на 2019-2021 роки»

19.12.2018 16:05

На її виконання у наступному році в міському бюджеті депутати передбачили понад 27 млн грн.

Ці кошти будуть спрямовані на підтримку мистецьких шкіл, міських публічних бібліотек, комунальних палаців культури, муніципальних театрів та ККЗ ім. Довженка, а також проведення у місті культурно-мистецьких заходів.

Бюджетні кошти планують витратити на придбання обладнання та музичних інструментів для мистецьких шкіл, закупку нових книжок для бібліотек, капітальний ремонт приміщень ПК «Хортицький» та ПК «Титан», реконструкцію будівлі ПК «Орбіта». Крім того, за планом у місті відбудеться Міжнародний кінофестиваль «ZIFF», а також різноманітні міжнародні, всеукраїнські та міські конкурси, фестивалі, концерти та виставки.

Також в ході сесії на реалізацію у наступному році міської програми «Програма розвитку туризму в місті Запоріжжі на 2017-2019 роки», депутати передбачили у бюджеті понад 4 млн грн.

В рамках цієї програми у 2019 році передбачено проведення цільових експертних, маркетингових та соціологічних досліджень у сфері туризму та індустрії гостинності, проведення Туристичного бізнес-форуму, підготовка та проведення фестивалю «Khortytsia Freedom», промоція Запоріжжя і туристичних продуктів на території міст пріоритетних для залучення туристичних потоків до Запоріжжя тощо.