Бюджет Запоріжжя складе близько 8,8 мільярдів гривень

19.12.2018 15:01

Сьогодні проходить 35-а сесія Запорізької міської ради. До порядку денного внесено понад сто питань. Більшість з них пов’язана з затвердженням бюджету міста та міських бюджетних програм на 2019 рік.

На початку 35-ї сесії Запорізької міської ради міський голова Володимир Буряк зупинився на головних питаннях, які планується розглянути. Найбільш важливе з них – проект бюджету на 2019 рік.

- Ключове питання сьогоднішньої сесії – затвердження бюджету Запоріжжя на 2019 рік. Його обсяги складуть близько 8,8 млрд. грн. Бюджет збалансований. Близько 6 млрд. грн. видатків – це захищені статті, спрямовані на фінансування освіти, медицини, соціального захисту, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що місто змушене фінансувати значну частину додаткових повноважень, компенсувати нестачу державних субвенцій за рахунок власних прибутків. Ці кошти необхідні для забезпечення стабільної роботи освіти, медицини, професійно-технічної освіти, компенсації пільгового проїзду.

- Додаткові витрати бюджету міста складуть 1,3 млрд грн. Це ті кошти, які могли б бути спрямовані до бюджету розвитку. Він міг би скласти близько 2 млрд грн. Але у результаті його обсяг у 2019 році, згідно з проектом бюджету міста - 738 млн грн, - сказав Володимир Буряк.