У Запоріжжі затвердять програму розвитку велоінфраструктури та продовжать ремонтувати гуртожитки

19.12.2018 15:26

На сьогоднішній сесії планується затвердити ряд програм, які стосуються житлово-комунального господарства, розвитку міської інфраструктури і так далі. Серед важливих проектів Володимир Буряк відзначив «Програму розвитку велоінфраструктури міста Запоріжжя на 2019 рік».

Міський голова Володимир Буряк повідомив, що обсяги фінансування програми розвитку та утримання ЖКГ у 2019 році мають скласти понад 500 млн грн. Продовжиться ремонт житлового фонду, зокрема гуртожитків.

- Важливим є те, що продовжиться ремонт гуртожитків. Цього року роботи були виконані у кількох гуртожитках – Військбуд, 104, Сталеварів, 19 і так далі. У 2019 році планується виконати ремонт у семи гуртожитках, - зазначив Володимир Буряк.

Бюджет Запоріжжя продовжить компенсувати відсоткові ставки за «теплими кредитами» для ОСББ. На ці цілі на 2019 рік передбачено 2,5 млн грн. Понад 400 млн грн. спрямують на утримання, ремонт та реконструкцію доріг.

Також серед інших важливих програм міський голова назвав прийняття програми розвитку велоінфраструктури на 2019 рік. Планується розробити концепцію розвитку велосипедної інфраструктури у Запоріжжі.