На мапі Запоріжжя з'явився ще один спортзал для фізичної підготовки підростаючого покоління

20.12.2018 18:11

Міська влада продовжує розвивати напрямки фізичної культури і спорту в Запоріжжі. Окрема увага приділяється створенню спортивної інфраструктури для занять спортом для підростаючого покоління. Ще одним кроком стало відкриття соціальних спортивних залів в районах обласного центру. Один з них з'явився в Хортицькому районі.

У місті ведеться цілеспрямована робота з залучення дітей та молоді до занять спортом та здорового способу життя. Функціонують 20 дитячо-юнацьких спортивних шкіл з різними спортивними секціями. Крім того, на карті міста з'являються нові й нові соціальні спортивні зали. Тут можуть проходити фізичну підготовку хлопці та дівчата з секцій ДЮСШ, а також приходити новачки і долучатися до тренувань.

Такий зал тепер з'явився і в Хортицькому районі. Приміщення обладнане в будівлі будинку №19 по вулиці Ентузіастів. Крім загальної підготовки, тут будуть проходити тренування з важкої атлетики.

З ходом робіт з облаштування нового залу ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Частково вже виконано ремонт, придбано новий спортінвентар - гантельний ряд, велоергометр, штангe в зборі на 150 кг, стійки для присідання зі штангою, тренажер гіперекстензія, стійкe для жиму лежачи. Зал буде функціонувати при ДЮСШ «Локомотив». Хлопчаки вже цікавляться майбутніми заняттями, знайомляться з тренерами.

- Триває програма, яку ми визначили як пріоритетну. Необхідно, щоб в кожному районі, мікрорайоні, мало не кожному будинку було організовано дозвілля для дітей. Мережа соціальних спортзалів міських ДЮСШ розширюється. Останні 10 років такі зали тільки закривалися. У найближчих пріоритетах - облаштувати 5 спортзалів. У Вознесенівському районі один уже відкрито. Тепер з'явиться в Хортицькому районі, на черзі - Шевченківський, Дніпровський. Тут діти, молодь зможуть з користю проводити час. Можливо, виростуть майбутні призери, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Також Анатолій Пуствоаров підкреслив, що на вчорашній сесії міськради затверджено програму щодо поліпшення матеріально-технічної бази ДЮСШ. У 2019 році близько 2 млн грн. будуть спрямовані на новий спортінвентар та все, що необхідно для занять підростаючого покоління в ДЮСШ міста.