У Запоріжжі для дітей відбувся майстер-клас із розпису різдвяних пряників

21.12.2018 10:34

Днями в міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді пройшов майстер-клас із розпису різдвяних пряників. Захід відбувся в рамках роботи «Сімейного клубу для учасників АТО та ООС та членів їх сімей».

Діти з родин, чиї батьки брали участь в бойових діях на сході країни, а також із сімей внутрішньо переміщених осіб та тих, що опинилися у складних життєвих обставинах, уважно слухали про традиції виготовлення пряників, про те, які інгредієнти та прянощі використовують для їх приготування.

Цікаву вікторину з музичним супроводом для дітей підготувала майстер виробничого навчання професійного торгово-кулінарного ліцею Лілія Білянська. Юні кулінари відповідали на питання вікторини, а згодом, одягнувши фартухи та уважно слухаючи рекомендації майстра, приступили до розпису пряників айсингом – спеціальною сумішшю з білків, харчових барвників та цукру.

Допомагали дітям і студенти ліцею, одягнені у форму кулінарів. Хлопці та дівчата ретельно обирали кольори, продумували візерунки для розпису, деякі малята писали на пряниках слово «мама», присвячуючи свої кулінарні витвори найближчій людині в світі.