У Запоріжжі розробляється міська програма з озеленення міста

21.12.2018 17:00

Проект Програми комплексного озеленення міста Запоріжжя розроблено управлінням екологічної безпеки Запорізької міської ради, розрахована вона на 11 років, з 2019 по 2029 роки. Сьогодні документ проходить останні доопрацювання.

«Програма з комплексного озеленення міста на 2019-2029 рр.» розроблена в Запоріжжі вперше. Документ передбачає реалізацію кількох основних напрямків: збереження існуючих зелених територій та зелених насаджень, реконструкція зелених територій парків і скверів, створення нових парків та скверів, а також збільшення зелених зон згідно з Генеральним планом міста.

Сьогодні в Запорізькій міській раді, під керівництвом заступника міського голови Валерія Еделєва, відбулося друге засідання робочої групи з підготовки програми. Серед членів робочої групи - керівники комунальних підприємств, департаментів та управлінь Запорізької міської ради, представники районних адміністрацій та громадськості.

- Це одна з програм, яка знаходить підтримку, вона очікувана і дуже необхідна нашому місту. Вона досить зважена і при нашому спільному сприянні буде реалізована в найближчі 10 років. Це вже п'ята програма, яку ми розробляємо спільно з управлінням екології. І кожна з тих екологічних програм, які ми приймали, показувала свою життєздатність і необхідність для нашого міста, - зазначив Валерій Еделєв.

Сьогодні члени робочої групи розглянули пропозиції та доповнення до програми, які були подані після першого засідання. По закінченню роботи було прийнято рішення, в першому кварталі 2019 року винести програму на розгляд сесії міської ради.