Міська влада взялася за благоустрій підходів до шкіл естетичного виховання

22.12.2018 15:33

У Запоріжжі триває реалізація міської програми «Дорога до школи». Черговий об'єкт упорядковано - це дитяча художня школа з оновленою пішохідною доріжкою, освітленням, велопарковками. Тепер її вихованцям стало світліше та безпечніше ходити на заняття.

У Запоріжжі функціонують 13 шкіл естетичного виховання, в їх числі музичні школи і дитяча художня. Заняття різної спрямованості відвідують близько 7 тисяч дітей. А це означає, що запорізьким хлопцям і дівчатам є, де провести дозвілля, реалізувати свій творчий потенціал, і відвідують заняття вони з великим інтересом. Однакроками цим установам не приділяли уваги. Зокрема, прийшли в поганий стан пішохідна частина, яка веде до шкіл, було відсутне вуличне освітлення.

З цього року в місті стартувала програма «Дорога до школи». Один з її етапів - це приведення в порядок прилеглої території, щоб діти з комфортом і безпечно могли ходити на заняття.

- Завданням програми є облаштувати до кожної школи естетичного виховання, музичної, художньої підходи, включаючи доріжки й освітлення. З цими питаннями зверталися і батьки вихованців. Школи естетичного виховання повинні естетично виглядати. Проекти, на перший погляд, невеликі, але важливі, бо це, перш за все комфорт та безпека дітей, - підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Дорога до дитячої художньої школи значно змінилася. На цьому об'єкті були виконані наступні роботи: вимощено плиткою близько 260 кв. м доріжки, встановлено 10 вуличних ліхтарів, облаштовано металеву огорожу, виконано ремонт 70 кв. м цоколя будівлі.

- Доріжка була в ямах. Також не було вуличного освітлення біля школи, дітям було темно та небезпечно ходити на заняття, які закінчуються о 9 годині вечора. На сьогодні роботи завершені. Колектив закладу, діти та їхні батьки раді змінам. Тепер хлопцям та дівчаткам зручно і безпечно ходити на заняття. З'явилися зручні велопарковки, - розповів директор Запорізької дитячої художньої школи Олександр Жолудь.

На сьогодні в рамках реалізації програми «Дорога до школи» роботи завершені по 8 з 13 об'єктів. Решту планують закінчити в 2019 році. Також вже визначені приміщення шкіл, які потребують ремонту.