Дитячі музичні школи Запоріжжя поповнилися новими музичними інструментами

26.12.2018 14:07

У Запоріжжі діє кілька міських програм, в рамках яких проводяться ремонти, благоустрій, закуповується нове обладнання та інструменти для шкіл естетичного виховання. В музичних школах, школах мистецтв, дитячій художній школі навчається понад 7 тисяч дітей. Сьогодні музичні школи отримали черговий комплект нових музичних інструментів.

Урочистий захід сьогодні пройшов в дитячій музичній школі № 6. Тут зібралися представники дитячих музичних шкіл міста. Вони сьогодні отримали нові мікрофони та музичні інструменти: ударні установки, ксилофони, скрипки, класичні гітари - все виробництва компанії Yamaha. Інструменти придбані за кошти міського бюджету.

Крім того, в Запоріжжі діє міський проект «Дорога до школи», і музична школа № 6 - одна зі шкіл, яка цього року взяла в ньому участь. У рамках цього проекту була упорядкована прилегла до шкіл територія: встановлено вуличне освітлення, огорожа, викладені плиточкою доріжки.

- 50% успіху дитини в професійному зростанні залежить від якості інструменту. Тим паче, що зараз дуже складно їх придбати. Дякуємо міській владі, що знаходить можливість їх купувати. Інструменти дуже дорогі. Хочу відзначити також чудовий міський проект «Дорога до школи». У нас встановили ліхтарі, огорожу, поклали плиточку. Зовнішній вигляд школи дуже змінився, - розповіла директор Запорізької дитячої музичної школи № 6 Олександра Тищенко.

У заході взяв участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров, який наголосив на важливості переоснащення шкіл естетичного виховання.

- Звичайно ж, в школах естетичного виховання потрібно створювати комфортні умови. У цьому році у нас пройшла серія капітальних ремонтів в самих школах. Ми придбали музичні інструменти на суму близько 1 млн грн. Сьогодні черговий блок інструментів - 14 інструментів і 10 мікрофонів - ми передаємо школам. Також ми реалізуємо проект «Дорога до школи». Деякі школи знаходяться у дворах і темних провулках і, звичайно ж, підхід повинен бути комфортним та безпечним. Біля кожної школи естетичного виховання ми створюємо впорядковану територію. На 70% цей проект уже виконано. У наступному році він буде завершений. Попереду великий блок робіт. Деяким школам 70-80 років, є будівля, якій 100 років. Тому будемо проводити капітальні ремонти і паралельно продовжувати закуповувати нове музичне обладнання, - сказав Анатолій Пустоваров.