У Запоріжжі відкрили сенсорну кімнату «Дитяча країна мрій»

26.12.2018 18:12

У Запоріжжі в роботі з дітьми та дорослими будуть застосовувати новий метод психологічної допомоги для якнайшвидшої адаптації, соціалізації та розвитку. Таким є призначення сенсорної кімнати «Дитяча країна мрій», що відкрилася з ініціативи Запорізького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Запорізьким міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді напередодні новорічних та різдвяних свят презентовано результати проекту «Дитяча країна мрій». Його реалізація стала можливою завдяки участі у щорічному конкурсі соціальних ініціатив «Ми – це місто!».

Сенсорна кімната є особливим чином організованим навколишнім середовищем, яке наповнене різного роду стимуляторами. Вони впливають на органи зору, слуху, нюху, дотику. Усе знаряддя було придбане за підтримки проекту німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Відвідувачі сенсорної кімнати наче потрапляють у чарівну казку, атмосфера в якій ненав'язливо змушує забути страхи, заспокоює. Використання таких новітніх технологій при роботі з дітьми та дорослими, котрі пережили раптову зміну звичної обстановки, втрату рідних і близьких, а також хлопцями та дівчатами, які не мають можливості бачити та грати яскравими іграшками, що розвивають усі органи чуття, сприяє максимальній адаптації, соціалізації та розвитку.

Перші відвідувачі – діти та дорослі - були у захваті від побаченого. Діти бавились у сухому басейні з прозорими кульками та підсвіткою, змогли відобразити власні емоції, малюючи спеціальним піском на столі з яскравою підсвіткою.

Сенсорна кімната - це ще один метод роботи психологів міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, який сприятиме поліпшенню якості життя тих, хто не може самостійно знайти вихід із складної життєвої ситуації та потребує такого виду допомоги.