Володимир Буряк: «Хочу подякувати кожному, хто бере участь у розбудові міста»

27.12.2018 10:13

Сьогодні проходить звіт міського голови Запоріжжя Володимира Буряка перед громадою міста про виконану роботу. Захід організований у великому залі Запорізької міської ради та транслюється на телеканалах «Z», «TV5».

У великому залі Запорізької міської ради зібралися сотні запоріжців. Серед них представники влади, промислових та комунальних підприємств, громадських організацій, лікарі, педагоги, запоріжці. Міський голова Володимир Буряк звітує перед громадськістю про виконану роботу.

На початку свого виступу Володимир Буряк подякував кожному запоріжцю, тим, хто бере активну участь у розбудові міста, спільними зусиллями допомагає робити Запоріжжя кращим. Міський голова висловив думку, що до Запоріжжя кожен запоріжець повинен ставитися як до свого дому.

- Пам’ятаєте, як у «Маленькому принці»? Прокинувся зранку, вмився та одразу наведи лад на своїй планеті. Така і моя позиція. Я ставлюся до міста, як до свого дому, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що гарний господар, роблячи ремонт, завжди починає з заміни інженерних мереж. Тобто з того, що не видно неозброєним оком. Адже знає, що косметичний ремонт дасть лише гарну картинку.

Так, можливо, його вистачить на кілька років, а сусіди будуть захоплюватися, як все гарно виглядає, але такий ремонт лише прикриє проблеми ззовні. І через короткий час вони проявляться і зіпсують цю зовнішню картинку. Тоді доведеться знову і знову вкладати гроші у вирішення тих самих проблем.

Стосується це і міста загалом. Адже всім зрозуміло, що житловий фонд, каналізаційні та теплові мережі, шляхопроводи, ліфти, освітлення та дороги не ремонтувалися десятиліттями.

- Міська влада обрала для себе непростий та часом непомітний шлях ремонту міста. Може здаватися, що ми зариваємо гроші у реалізацію того, чого не видно. Але саме це, на мій погляд, правильний господарський підхід. Разом з тим, не забуваємо ми і про красу Запоріжжя та його розвиток. Тобто про те, що залишимо нашим нащадкам, - наголосив Володимир Буряк.