Електротранспорт та великі автобуси для запоріжців

27.12.2018 11:06

У Запоріжжі реалізується програма розвитку міського комунального транспорту. Вона спрямована на розвиток екологічного електротранспорту, закупівлю великих автобусів.

Минулого року розпочалася реалізація програми «Запорізькій трамвай», яка охоплює одразу три напрямки: капітальний ремонт існуючого рухомого складу, збирання нових трамваїв і випуск на лінію європейських трамваїв.

На базі КП «Запоріжелектротранс» зібрано 4 нових трамваї та придбано кузови для ще 4 трамваїв. У 2019 році збирання трамваїв буде продовжено. Отримана ліцензія на виготовлення 50 трамваїв запорізького виробництва.

Придбано 12 європейських трамваїв. Запоріжці вже пересвідчилися у їх перевагах. Виконано капітальний ремонт 4 трамваїв.

- У 2019 році плануємо поповнити парк новими тролейбусами. Також у планах закупівля 26 електробусів, які будуть придбані за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, - розповів Володимир Буряк.

У 2017 році було проведено комплексне пасажирообстеження на маршрутах громадського транспорту. Це дозволило прибрати з маршрутної мережі майже однакові маршрути та відкрити нові напрямки.

- У 2016-2017 роках придбали 45 великих автобусів. Цього року підписали договір на придбання ще 50 автобусів на умовах фінансового лізингу. 19 з них місто вже отримало. 31 очікуємо вже у наступному році, - відзначив Володимир Буряк.

Ще 20 автобусів планується придбати за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку.

За два роки відкрито нові маршрути зі 100-місними автобусами - №17, №18, №59, №72. Збільшено кількість автобусів на маршруті №38 у напрямку Хортицького району.

У 2019 році буде відкрито ще три маршрути, які будуть обслуговувати великі автобуси. Це маршрут №29 «вул. Фінальна - 4-й Південний мкрн». №39 - «Нікопольський поворот - площа Університетська». №78 - «Сімферопольське шосе - ПК «ЗАлК».

Завдяки надходженню додаткових автобусів у конкурсі на їх обслуговування зможе взяти участь КП «Запоріжелектротранс». Це стане ще одним кроком у напрямку підвищення якості перевезення пасажирів, транспортного обслуговування «спальних» районів міста.