У наступному році в Запоріжжі буде відкрито шостий дитячий будинок сімейного типу

27.12.2018 14:33

Сьогодні в Запоріжжі відбулася виїзна нарада на об'єкті будівництва дитячого будинку сімейного типу в селищі Тепличне по вулиці Центральна, 7 / 7а. У нараді взяли участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров, керівники підрядної організації, служби (управління) у справах дітей та управління капітального будівництва Запорізької міської ради.

Будівництво дитячого будинку сімейного типу в селищі Тепличне знаходиться на стадії виконання внутрішніх опоряджувальних робіт. Будинок має три рівні. У підвальному приміщенні знаходяться бойлерна і інші підсобні кімнати, а також велика ігрова. На першому поверсі розташовані вітальня, кухня і спальня батьків, на другому поверсі - шість дитячих спалень і навчальна кімната. У дворі є підсобне приміщення.

Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров проконтролював хід виконання робіт.

- Цей дитячий будинок сімейного типу по інфраструктурі буде кращим в Україні. Цей об'єкт унікальний своїми енергозберігаючими технологіями. Тут передбачені і тепловий насос, який бере енергію фактично з землі, і сонячні батареї, і розведені теплі підлоги по всьому будинку. Я впевнений, завдяки цій системі батьки платитимуть менше за енергоресурси. На даний момент сюди вкладено майже 9 млн грн, з яких 3,5 млн - кошти державного бюджету. На наступний рік ми закладаємо у міський бюджет 1,3 млн грн на завершення всіх оздоблювальних і внутрішніх робіт, і близько 1 млн грн - на облаштування: починаючи від закупівлі меблів і сантехніки і закінчуючи столовими приборами. Я сподіваюсь, що в наступному півріччі сюди в'їде щаслива сім'я. І в Запоріжжі буде вже 6 будинків сімейного типу, - розповів Анатолій Пустоваров.

За словами заступника міського голови, в поточному році в Запоріжжі було зроблено чимало у питанні підтримки дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

- У цьому році у нас запущений комплекс будинків сімейного типу - це єдиний подібний проект в Україні. Туди заселилися і вже живуть 4 сім'ї, в яких виховуються 40 дітей. Ще один дитячий будинок сімейного типу ми прийняли, тобто зараз в Запоріжжі функціонує 5 дитячих будинків сімейного типу. Крім цього в цьому році 10 дітей сиріт, які увійшли в доросле життя, отримали від міста 9 квартир, в одній з квартир живуть брат з сестрою. Це прорив для Запоріжжя, коли 9 квартир віддано дітям-сиротам. З лютого у нас запрацює нова комунальна установа «Затишна домівка» - це центр для дітей- сиріт, яким вже виповнилося 18 років, і для мам з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини, де вони зможуть жити певний час, - зазначив Анатолій Пустоваров.