У Запоріжжі замінено понад 60 кілометрів інженерних мереж

27.12.2018 14:50

У Запоріжжі реалізується масштабна програма заміни мереж водо-, теплопостачання, водовідведення. За три роки було замінено понад 60 кілометрів труб.

У запорізькій землі прокладені сотні кілометрів труб, які належать концерну «Міські теплові мережі», комунальному підприємству «Водоканал». Від їх технічного стану залежить безпека, комфортні умови проживання десятків тисяч запоріжців.

Саме тому в Запоріжжі розпочали реалізацію програми заміни інженерних мереж. Вперше за багато років рахунок пішов не на кілометри, а десятки кілометрів труб.

- За три роки було замінено майже 50 кілометрів водопровідних мереж, понад 9 кілометрів каналізаційних та три кілометри теплових мереж. Для мене важливим є той факт, що значну частину цих робіт комунальні підприємства виконали за рахунок власних коштів. Це означає, що вони не лише виживають, але й розвиваються, мають можливість вкладати кошти в модернізацію мереж, - наголосив Володимир Буряк.

Серед об’єктів цього року можна згадати прокладання нового водогону на вулиці Електричній, заміну колектора на вулиці Новокузнецькій, модернізацію аераційної системи на Центральних очисних спорудах №1.

У планах - продовження модернізації ЦОС №1, з будівництвом цеху для переробки мулових відкладень. Розглядаються варіанти залучення кредитних коштів міжнародних фінансових інститутів. Сьогодні є передумови сказати, що проект може стартувати вже наступного року.