Промисловий туризм, музичні фестивалі та Дніпровські круїзи

28.12.2018 11:24

У 2018 році по-справжньому розпочалося просування Запоріжжя в Україні та за її межами як туристичного центру. Міський Туристичний інформаційний центр першим в Україні отримав міжнародний сертифікат якості менеджментової системи.

У 2018 році було проведено вже другий Туристичний бізнес-форум, який відвідали понад 10 тисяч людей. Спікерами стали відомі в Україні та за її межами культурні діячі. Не менш важливою подією є той факт, що у 2018 році було відновлено курсування Дніпровських круїзів.

- Запоріжжя має свої напрямки для розвитку туризму. Одним з них може бути промисловий туризм, який надасть можливість відвідати такі великі запорізькі підприємства як «Запоріжсталь», «Мотор Січ». Впевнений, що багатьом туристам цікаво було б подивитися, як плавлять сталь. У нас вже розроблено відповідний туристичний маршрут, - зазначив Володимир Буряк.

Цього року Запоріжжя вже вдруге стало місцем зустрічі поціновувачів кіно. Сучасний міжнародний кінофестиваль ZIFF на базі комунального кінотеатру імені Довженка зібрав роботи учасників з 112 країн світу.

У 2018 році в теплу пору року майже щовихідних у Запоріжжі проходили культурні події та масові заходи. Відбулося кілька масштабних фестивалів - «ZaporizhzhiaJazzy», «KhortytsiaFreedom», «Музика та небо». На запорізькій сцені виступили відомі українські музиканти. А кожен з фестивалів відвідали понад 50 тисяч осіб – і це не лише запоріжці, а й гості з інших міст.

- Ці фестивалі ще не стали відомими на всю Україну. Однак з часом вони можуть стати однією з візитівок Запоріжжя, - впевнений Володимир Буряк.