До Запоріжжя повертається великий футбол

28.12.2018 11:05

Створений влітку 2017 року міський футбольний клуб «Металург» отримав статус професійної команди та грає у ІІ Лізі чемпіонату України. Модернізація стадіону «Славутич Арена» надала можливість проведення міжнародних матчів. Наше місто приймало 2 зустрічі в рамках Ліги Європи та 2 зустрічі молодіжної збірної України.

У 2018 році великою популярністю серед запоріжців користувалися масові спортивні заходи, де можна було брати участь усією родиною: Яскравий забіг, Яскравий заплив, Яскраві перегони, другий масштабний Напівмарафон. Всі вони пройшли за підтримки комбінату "Запоріжсталь". Про це під час звіту про результати роботи за рік повідомив міський голова Володимир Буряк. 

- Збережено дитячу футбольну школу «Металург», у якій наразі займаються більше 900 дітей. У фінансуванні школи бере участь і комбінат «Запоріжсталь», за що я хочу подякувати керівництву та колективу підприємства, - відзначив Володимир Буряк.

Особливу увагу цього року було приділено міським дитячо-юнацьким спортивним школам. Щоб створити юним спортсменам гарні умови для підготовки до змагань, з міського бюджету були спрямовані кошти в розмірі 1,5 млн. грн. на закупівлю спортивного інвентарю.

Відзначимо, що вихованці ДЮСШ протягом 2018 року завоювали 192 золоті, 196 срібних та 169 бронзових медалей.

Також не можна не згадати про те, що цього року в Запоріжжі після реконструкції відновив роботу Палац спорту «Юність». Місто отримало сучасний палац спорту, де вже проходять міжнародні гандбольні, баскетбольні матчі.

- Це стало можливим завдяки інвестору, який викупив та реконструював палац спорту. Хочу подякувати за це народному депутату України В’ячеславу Богуслаєву, підприємству «Мотор Січ», - наголосив Володимир Буряк.