Скорочення черги до дитсадків та створення дитячих будинків сімейного типу

28.12.2018 11:47

За три роки у Запоріжжі вдалося у 9 разів скоротити чергу в дитячі садки та забезпечити додатковими місцями в дитсадках понад тисячу дітей. Про це розповів міський голова Володимир Буряк під час звіту про результати роботи за 2018 рік.

Було створено додатково 56 груп. Відкрито 3 дошкільні заклади. Продовжується реконструкція кількох дитсадків для відновлення їх роботи. У Вознесенівському, Олександрівському та Хортицькому районах міста черга вже відсутня.

- Стоїть завдання повністю ліквідувати чергу до дошкільних закладів. Загалом по місту вона складає, станом на грудень, трохи більше 160 дітей. Для вирішення цього питання планується завершити реконструкцію кількох дошкільних закладів та відновити їх роботу, - розповів Володимир Буряк.

Також протягом останніх років міська влада зосередила свою увагу на тому, щоб популяризувати сімейні форми виховання. Цього року створено житловий комплекс дитячих будинків сімейного типу, де розмістилися 4 дитячих будинки. На стадії завершення будівельні роботи у дитячому будинку сімейного типу в селищі Тепличне, де у родині зможуть жити ще 10 дітей.

Крім того, на грудневій сесії міської ради затвердили програму «Діти Запоріжжя» на 2019 рік, яка покликана комплексно підтримувати дітей, позбавлених батьківського піклування.