Запорізькі діти зможуть відвідувати безкоштовні секції з великого тенісу

28.12.2018 13:25

Ще один напрямок у спорті, який запорізькі хлопці і дівчата зможуть освоювати, при цьому заняття будуть безкоштовними - великий теніс. Проект реалізується спільно міською владою та Запорізькою обласною федерацією тенісу. Тривають відбори здібних дітей в школах, з весни планується почати заняття.

Міська влада створює умови для того, щоб якомога більше дітей та молоді були зайняті корисною справою, могли реалізувати і розвивати свої таланти, навички, долучатися до здорового способу життя і занять спортом. Тепер у запорізьких дітей з'явилася можливість спробувати себе у великому тенісі. За ініціативи міського голови Володимира Буряка, спільно із Запорізькою обласною федерацією тенісу було прийнято рішення і дано старт новому проекту з популяризації великого тенісу. Триває етап відбору дітей. Тренери відвідують школи і на заняттях фізкультури відбирають здібних дітей.

- Три тенісних клуби надали безкоштовний час для занять з дітьми, яких ми відберемо. Відбори в школах тривають. На сьогодні виявили бажання освоювати нові навички близько 50 дітей, хоча відбір пройшли більше. Після нового року цей етап буде завершено і сформовані групи, складені графіки занять на тенісних кортах, які будуть проходити два рази на тиждень в позаурочний час, - розповів голова Запорізької обласної федерації тенісу Олег Панченко.

Хлопчики та дівчатка, які вже по кілька років тренуються на кортах тенісного клубу «ДСС» з гордістю розповідають про свої досягнення і показують нагороди зі змагань, яких у них чимало, а також радять своїм одноліткам долучатися до цього виду спорту.

- Люблю заняття на тенісних кортах тому що у великому тенісі захоплюючі правила і він розвиває багато корисних якостей. Займаюся тенісом уже чотири роки, беру участь в змаганнях. Нещодавно завоювала ще одну нагороду, - ділиться дев'ятирічна Злата Кравченко.

Тренери відзначають, що важливим фактором для успішних занять тенісом є бажання дітей. Починати можна з 5-6 років.

- Будемо займатися з дітьми, розвивати їхні здібності. Навички необхідні в грі - рухливість, координація, спритність, мислення. Теніс - це шахи в русі. З дітьми легко працювати, схоплюють все відразу, фактично беруть ракетку в руки і грають, як їм показав, - підкреслив тренер з тенісу Костянтин Лазутченко.

Все що необхідно буде мати для тренувань в перший рік - це спортивні кросівки і костюм. На цьому етапі надається необхідний спортінвентар. Заняття з тренером безкоштовні. Планується їх розпочати вже навесні.