У запорізькій школі № 55 закінчується облаштування нового актового залу

16.08.2017 13:55

Педагоги та школярі загальноосвітньої школи № 55 (Шевченківський район) вже давно скаржилися на відсутність у цьому навчальному закладі власного актового залу.

Тепер, після виділення коштів з міського бюджету, в школі добігає кінця облаштування актового залу. Вперше за свою майже 80-річну історію в школі № 55 буде власний актовий зал площею 100 кв. метрів. Раніше на його місці були давно занедбані дерев'яна і металева майстерні.

Сьогодні, 16 серпня, в рамках перевірки готовності шкіл Шевченківського району до нового навчального року 2017-2018 років, школу відвідала комісія, яка в цілому позитивно оцінила готовність школи до нового навчального року, стан її санітарної та пожежної безпеки. Директор школи № 55 Вікторія Шевченко розповіла, що через відсутність відповідного приміщення доводилося проводити шкільні свята на вулиці, а в разі поганої погоди - в коридорах або спортивному залі.

- Наша школа - не просто учбовий заклад, де навчаються 320 дітей, - зазначила Вікторія Шевченко. - Для нашого селища Чкалова школа - це ще й культурно-діловий центр, де збираються люди на селищні заходи. Тепер в новому актовому залі ми будемо проводити, крім шкільних урочистостей, і різноманітні свята.

На реконструкцію приміщень школи під новий актовий зал з міського бюджету було виділено близько 450 тисяч гривень. Капітальний ремонт практично завершено. На черзі обладнання актового залу меблями, технікою.

За словами керівника Шевченківського територіального відділу освіти Наталії Перепелиці, цього року на капітальний ремонт 15 дитсадків і 21 школи району з міського бюджету було виділено 29 мільйонів гривень, на поточний ремонт - понад півмільйона гривень. До Дня незалежності України все оновлені ремонтами навчальні заклади району будуть готові до нового навчального року.