У Запоріжжі обговорили питання перевезення пасажирів на маршрутах загального користування

16.08.2017 14:00

Сьогодні, 16 серпня в управлінні з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради відбулася нарада з автоперевізниками.

Під час заходу розглядалися питання перевезення пільгових категорій, зміни, які управління вносить в договору на обслуговування маршрутів, а також обговорювалася ситуація, яка склалася на 69-му маршруті.

Начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Олександр Власюк зазначив, що в результаті перевірок, які проводила робоча група, були виявлені численні порушення договірних відносин перевізником, який обслуговує 69-й маршрут. В результаті договір з ним розірваний, призначений тимчасовий перевізник.

- Згідно з угодою, який управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку уклало з перевізником, на цьому маршруті повинні їздити 7 автобусів класу А. Попередній перевізник порушив договір, обслуговуючи маршрут нелегальними спринтерами. Зараз ПП «Микитенко», яке тимчасово обслуговує цей маршрут, надало автобуси «Рута» в обсязі, відповідно до договору. З першого серпня, після завершення конкурсу, ми плануємо, що на цьому маршруті будуть їздити 10 автобусів, що дозволить скоротити інтервал руху і поліпшити комфортність поїздки, - розповів Олександр Власюк.

В цілому ж, як зазначив начальник управління, вирішити проблему з транспортом в Запоріжжі можливо тільки придбанням автобусів великої місткості. Однак самі перевізники поки не готові і не мають можливості вкладати гроші закупівлю такого транспорту. Більш того, замінити відразу 970 маршруток неможливо.