Запоріжців попереджають про погіршення погодних умов

03.01.2019 11:58

У Запоріжжі очікується погіршення погодних умов. Запорожців і гостей обласного центру закликають бути обережними, перебуваючи на вулиці, та дотримуватися заходів безпеки, щоб уникнути травматизму, обмороження, переохолодження.

За даними Запорізького обласного центру з гідрометеорології, 4-5 січня у Запоріжжі та області очікується випадання значної кількості снігу, ожеледь, ожеледиця, налипання мокрого снігу. Також синоптики прогнозують хуртовину та посилення північного вітру до 15-20 м/с, місцями до 25 м/с.

Ускладнення погодних умов відповідають I рівню небезпеки та можуть призвести до порушення електропостачання, роботи служб комунального господарства, будівельної галузі та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Для життєзабезпечення обласного центру передбачена робота комунальних служб у посиленому режимі. Є необхідні запаси паливно-мастильних та антиожеледних матеріалів. В аварійних ситуаціях для їх ліквідації будуть задіяні аварійні бригади комунальних служб.

У період погіршення погодних умов автомобілістам рекомендують не виїжджати на дороги без потреби, також не залишати свій автотранспорт вдовж узбіч, щоб не перешкоджати роботі спецтехніки.

Для уникнення травматизму, обмороження, переохолодження городян і гостей обласного центру закликають, перебуваючи на вулиці, дотримуватися відповідних заходів безпеки. Також запоріжці можуть скористатися послугами пунктів обігріву, які працюють на базі міських лікувальних установ.