Володимир Буряк перевів комунальні служби на посилений режим роботи

03.01.2019 17:37

У міськвиконкомі відбулася нарада, присвячена роботі міських служб за несприятливих погодних умов. Особливу увагу було приділено готовності до прибирання доріг, тротуарів, прибудинкових територій від снігу, обробки їх антиожеледними матеріалами, роботі громадського транспорту і так далі.

За наявними прогнозами, погіршення погоди в Запоріжжі передбачається 4 і 5 січня. Очікуються сніг, ожеледь, сильний вітер. У зв'язку з цим міський голова Володимир Буряк перевів всі комунальні служби на посилений режим роботи. Збільшено кількість аварійних бригад. Доручено забезпечити цілодобове чергування робітників і техніки профільних комунальних підприємств.

- Усі відповідальні керівники, чергові в період погіршення погодних умов, повинні знаходитися на своїх робочих місцях. Це не означає, що необхідно сидіти в кабінетах і вивчати ситуацію за звітами. Необхідно проводити регулярний об'їзд закріплених територій, особисто контролювати виконання робіт. Тільки так можна буде отримати об'єктивну картину про ситуацію в місті в умовах негоди, - зазначив Володимир Буряк.

У ході наради були визначені відповідальні за всі ділянки роботи, відпрацьована система інформування щодо реагування на погіршення погодних умов.

Комунальне підприємство «ЕЛУАШ» має діяти відповідно до затвердженого плану. Прибирання доріг починається з основних міських магістралей, по яких рухається громадський транспорт. Після цього - перехід до другорядних доріг. Завдання - забезпечити можливість проїзду дорогами. Всю можливу допомогу «елуашівцям» повинні надати інші комунальні підприємства - «Запоріжміськсвітло», «Зеленбуд», «Титан» і т.д.

Також комунальники повинні приділити особливу увагу під'їздам до лікувальних закладів, місцям масового скупчення людей, в тому числі тим, де проходять новорічні заходи - площа Фестивальна, площа Маяковського.

Завдання керуючих компаній - розчищення і посипання прибудинкових територій. В першу чергу - виходи з під'їздів, тротуари та пішохідні доріжки, внутрішньоквартальні дороги. У разі падіння дерев необхідно оперативно забезпечувати розчищення від них тротуарів, доріг, щоб вони не заважали транспорту, пішоходам.

Управлінню з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради доручено проінформувати перевізників про погіршення погодних умов, ще раз проконтролювати готовність рухомого складу до роботи в умовах негоди.

Районним адміністраціям поставлено завдання нагадати підприємцям, керівникам торговельних центрів, магазинів, ринків і так далі про необхідність виконання вимог Правил благоустрою щодо прибирання прилеглих територій від снігу. Також про погіршення погоди та необхідність тримати в готовності робітників і техніку попередять підприємства різних форм власності, за якими закріплені території для утримання в зимовий період.