Володимир Буряк та Почесні громадяни Запоріжжя обговорили плани роботи міської влади на 2019 рік

04.01.2019 13:30

Будівництво пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Програма «Запорізький трамвай» і великі автобуси для запоріжців. Бюджет міста на 2019 рік. Ці та інші питання обговорювалися під час сьогоднішньої зустрічі міського голови Володимира Буряка з Почесними громадянами Запоріжжя.

Міський голова Володимир Буряк обговорив з Почесними громадянами Запоріжжя плани розвитку міста, розповів про результати роботи міської влади в 2018 році. Зустріч відбулася сьогодні в малому залі міськвиконкому.

У заході взяли участь Олег Бурбовський, Іван Бастрига, Володимир Грищенко, Олександр Гапон, Віктор Короленко, Раїса Козак, Олександр Никоненко, Леонід Ратнер, В'ячеслав Редя, Григорій Лютий, Валентина Харлова, Любов Черепаха-Волкова та інші.

- Мені приємно зустрінеться сьогодні з вами, напередодні великого свята. Хочу привітати вас з Новим роком і Різдвом. Кожен з вас вніс свій внесок в розвиток міста, продовжує брати активну участь у житті Запоріжжя. Хочу подякувати вам за те, що ви робили і робите для міста, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова розповів Почесним громадянам про основні показники бюджету Запоріжжя на 2019 рік. Головне, що бюджет міста збалансований і соціально орієнтований. Серед недоліків можна відзначити зменшення бюджету розвитку до 738 мільйонів гривень. Однак це викликано тим, що місто змушене компенсувати за рахунок власних доходів недофінансування з державного бюджету освіти, медицини, фінансувати пільговий проїзд і т.д. В результаті додаткові витрати складуть близько 1,3 млрд грн.

Також Володимир Буряк зупинився на ряді міських проектів, програм, реалізованих в 2018 році і запланованих на 2019 рік.

Серед реалізованих проектів міський голова відзначив продовження будівництва пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», оновлення комунального громадського транспорту, продовження реконструкції проспекту Маяковського.

- У 2019 розпочнемо реконструкцію площі Запорізької. Виконаємо четверту чергу реконструкції проспекту Маяковського. Також плануємо продовжити реконструкцію, благоустрій різних об'єктів у всіх районах міста. Поставлене завдання, щоб всі ці роботи були розбиті на етапи, а запоріжці бачили результат. Тобто починаємо певний етап робіт, виконуємо його, благоустроюємо територію, тільки після цього переходимо до наступного етапу, - підкреслив Володимир Буряк.

Володимир Буряк нагадав про завершення у 2018 році реконструкції скверу Театрального, встановлення пам'ятника «Героям Чорнобиля», міську програму розвитку первинної медицини, плани ремонту житлового фонду, доріг. Не забувають в місті і про спорт, в тому числі і завдяки таким підприємствам, як «Запоріжсталь» і «Мотор Січ».

Віктор Короленко подякував міському голові Володимиру Буряку за підтримку ветеранського руху, проведення заходів, присвячених Дню Перемоги, 75-й річниці визволення Запоріжжя від нацистських загарбників.

Леонід Ратнер висловив слова подяки за встановлення в Запоріжжі пам'ятника відомому запорізькому спортсмену, олімпійському чемпіону Якову Пункіну.

- Такі зустрічі для нас дуже важливі. Є можливість обговорити багато питань, дізнатися про результати роботи, плани міської влади. Ми і самі бачимо, що багато робиться, зокрема по ремонту доріг, - зазначив Віталій Петровський.

В ході зустрічі Почесні громадяни змогли задати Володимиру Буряку цікаві для них питання, що стосувалися роботи громадського транспорту, співпраці з містами-побратимами і багато чого іншого.