Підприємцям Хортицького району нагадали про штрафи за неприбраний сніг

09.01.2019 11:26

У Хортицькому районі провели рейд, в ході якого перевірили, як підприємці розчищають закріплені за ними території від снігу.

За словами голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району Олександра Пшеничного, більшість підприємців району свідомо поставилися до свого обов'язку щодо прибирання прилеглих територій.

- Центральні та внутрішньоквартальні дороги району розчищені. Завдання підприємців - очищати прилеглу територію на відстані 15 метрів від своїх точок. Це не тільки естетичний вигляд району та міста в цілому, а й безпека клієнтів, які приходять до них. Діалог з бізнесом у нас завжди налагоджений. В цілому, 90% підприємців, а це близько 500 точок, з розумінням поставилися до необхідності очищення закріплених територій, з іншими ведеться робота. Порушникам виписуються попередження і, ми сподіваємося, що до штрафів справа не дійде і вони оперативно приберуть сніг, - зазначив Олександр Пшеничний.

Під час рейду голова Хортицького району звернув увагу підприємців на те, що за прогнозами очікується потепління, а за ним - похолодання, що може привести до ожеледиці. Олександр Пшеничний закликав власників бізнесу запастися посипковими матеріалами та використовувати їх одразу, як це буде потрібно. У разі необхідності, райадміністрація готова надати піско-соляну суміш зі своїх запасів.

Нагадаємо, штраф за порушення правил благоустрою міста, в тому числі, за неприбраний сніг, становить від 850 до 1700 грн.