У дитячому садку Осипенківського мікрорайону встановили сучасну систему освітлення

09.01.2019 12:32

У Запоріжжі тривають роботи з освітлення територій шкіл та дошкільних установ. Нові світильники встановлені й на території дитячого дошкільного закладу № 297 «Здоров'ячок» в Осипенківському мікрорайоні.

Система зовнішнього освітлення навчальних закладів за роки експлуатації помітно зносилася, старі мережі та світильники не забезпечують освітленість території повною мірою. З 2017 року зовнішнє освітлення дитячих садків і шкіл було передано на баланс КП «Запоріжміськсвітло». Наразі тривають активні роботи з реконструкції та заміни систем освітлення.

Відтепер світліше, затишніше, а головне - безпечніше стало гуляти у вечірній час вихованцям дошкільного закладу № 297 «Здоров'ячок». Фахівці КП «Запоріжміськсвітло» виконали роботи з реконструкції мереж.

- У нашому дитячому закладі навчаються 145 дітей. Оскільки наші вихованці знаходяться в дитсадку до пізнього вечора, освітлення території вкрай необхідне. Дуже раді, що наш навчальний заклад потрапив до цього проекту. Відтепер діти зможуть проводити своє дозвілля на прогулянці і в ранні, і у вечірні часи. Освітлюються всі майданчики,– розповіла завідувач дитячого закладу № 297 «Здоров'ячок» Тетяна Бовсуновська.

Як повідомив майстер експлуатаційно-технічної дільниці №3 по Дніпровському району Андрій Птіцин, на цьому об’єкті було встановлено 16 світильників. Лампи якісні, сучасні, рідко перегорають.

- Раніше тут були опори, але вони застаріли, через що не було освітлення на території дитячого садка. Ми побудували нову мережу, встановили 15 електроопор, 16 світильників. Також прокладено 450 метрів підземного кабелю, - зазначив Андрій Птіцин.