Запоріжці будуть отримувати субсидію в грошовій формі

11.01.2019 13:07

З 1 січня 2019 року в Україні діє постанова, згідно до якої фінансування населення з нарахування субсидій відбувається в грошовій формі. Запорізькі управління соцзахисту вже приймають заявки населення на оформлення субсидій за новими правилами.

З початку січня в Олександрівському управлінні соціального захисту населення вже прийняли 57 заяв від запоріжців на отримання субсидій. Зараз приходять ті городяни, які не користуються субсидією в поточному сезоні. З 1 травня в управліннях чекають тих, хто користувався субсидіями в 2018-2019 опалювальному періоді.

Всі, хто звертається в управління соцзахисту з 1 січня, будуть отримувати субсидію за новими правилами - в грошовій формі. За словами фахівців, це зручніше, в першу чергу, для самих заявників - вони зможуть контролювати комунальні платежі та субсидійні виплати за допомогою свого мобільного телефону.

- Заявники, які подають новий пакет документів, заповнюють нову форму бланків, в яких передбачається обов'язкова наявність мобільного телефону, який буде ідентифікувати людину, Інформація буде передаватися через Мінсоцполітики в Ощадбанк. На людину буде створюватися обліковий запис, згідно до якого буде перераховуватися фінансування через його обліковий запис на рахунки організацій, що надають комунальні послуги. Для заявників ця система зручніше тим, що їм щомісяця приходитиме смс від Ощадбанку з конкретною сумою за конкретні послуги, які їм потрібно буде оплатити, - розповіла заступник начальника управління соціального захисту населення по Олександрівському району Юлія Примушко.

Щоб користуватися субсидією в грошовій формі, люди, які вже її отримують, повинні звернутися в управління соцзахисту протягом травня. Інших місцян чекають вже цього місяця.