На вихідних у Запоріжжі очікується мороз та ожеледь

11.01.2019 16:24

Синоптики прогнозують на вихідні в Запоріжжі зниження температури повітря та ожеледь. Так, завтра очікується температура повітря -7 вночі, і 2-4 градусів морозу вдень. У зв'язку з цим рятувальники просять запоріжців не виходити на вулицю без особливої необхідності.

У Запоріжжі прогнозують погіршення погодних умов - очікується мороз і ожеледь. Комунальники стверджують - до негоди всі служби міста готові. Так, ще 4 січня, за рішенням державної комісії з техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, було організовано штаби з оперативного реагування на можливе погіршення погодних умов.

У свою чергу, підрозділи державної служби з надзвичайних ситуацій і запорізькі комунальні служби роблять все, щоб в Запоріжжі не відбувся транспортний колапс. Їх першочергове завдання - розчистити автомобільні дороги міста та посипати тротуари антиожеледною сумішшю.

Рятувальники звертаються до жителів міста з проханням бути обачними на вулицях в період ожеледиці.

- Прогноз, який ми отримуємо щодня від Гідрометцентру, говорить про те, що ситуація залишається нестабільною. Температура на завтра-післязавтра буде мінусовою. З урахуванням того, що сьогодні йде дощ, прогнозується скрутна ситуація на тротуарах і дорогах. Тому хотілося б звернутися до жителів міста, особливо до людей похилого віку, до батьків з маленькими дітьми - без необхідності не виходьте на вулицю, тому що в місті буде ожеледь, - розповів начальник управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради Віктор Закальський.