У кожному районі Запоріжжя восени буде відкритий спортивний багатофункціональний стадіон

16.08.2017 18:00

Один із пріоритетів міської влади - розвиток фізкультури і спорту. У минулому році в місті було встановлено близько 200 дитячих та спортивних майданчиків.

У минулому році в місті було встановлено близько 200 дитячих та спортивних майданчиків. У поточному році 65 млн грн. виділено з міського бюджету на будівництво 7-ми багатофункціональних спортивних стадіонів.

У вересні за планом має бути зданий в експлуатацію перший з них. Будується стадіон в Комунарському районі на базі Запорізької спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземної мови №7 (вул. Північнокільцева, 21). Сьогодні, з метою контролю будівельних робіт, на об'єкті провів виїзну нараду заступник міського голови Анатолій Пустоваров. У нараді взяли участь керівники департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, школи, підрядної організації.

- Рік тому, в серпні, ми виділили гроші на проектування цих стадіонів, в грудні виділили фінансування, навесні провели тендер і влітку, в червні, приступили до будівництва 7 стадіонів у кожному районі нашого міста, - сказав Анатолій Пустоваров. - Ми для наших дітей створюємо спортивну інфраструктуру, і якщо цей проект продовжити на 3-5 років, то ми зможемо в кожному великому мікрорайоні побудувати по такому багатофункціональному стадіону.

Всі стадіони будуються за типовим проектом, який передбачає: футбольне поле зі штучним покриттям, площею 60 на 40 м., поле з поліуретановим покриттям для гри в гандбол, баскетбол, волейбол, стометрівку, пісочну яму для стрибків, легкоатлетичну доріжку, майданчики з тренажерами і для Стріт Воркаута, а також дитяче містечко.

Восени, до кінця жовтня, стадіони відкриються на базі 71-ї школи у Вознесенівському районі, школи № 100 у Дніпровському районі, 98-го колегіуму в Олександрівському районі, школи № 93 в Шевченківському районі, 92-ї школи в Хортицькому районі, 33- ї школи в Заводському районі і 7-ї школи в Комунарському районі.