У Запоріжжі знищують графічну рекламу наркотичних засобів

14.01.2019 17:50

У Запоріжжі тривають заходи, спрямовані на виявлення та знищення графічних зображень електронних адрес Інтернет-сайтів із розповсюдження наркотичних засобів. Черговий рейд відбувся сьогодні, 14 січня, в Заводському районі.

Активну участь у ліквідації графіті з рекламою наркотичних засобів та психотропних речовин беруть члени громадських формувань з охорони громадського порядку та жителі міста.

У Заводському районі подібна робота за підтримки районної адміністрації ведеться з 2017 року. Спільно з представниками КУ «Заводський районний фізкультурно-спортивний комплекс», ГО «Запорізька козацька рада», БФ «За Правду!», ДНЗ «Запорізькій політехнічний центр професійно-технічної освіти» та суб’єктами господарювання постійно проводяться акції «Запоріжжя без наркотиків».

- Після новорічних свят ми зіткнулися з тим, що побільшало написів, які містять посилання на Інтернет-сайти, через які розповсюджують наркотичні засоби. Тому, за сприяння представників районного фізкультурно-спортивного комплексу, громадських організацій, педагогів будинку дитячої творчості та учнів політехнічного центру професійно-технічної освіти було вирішено провести спільний рейд та замалювати ці написи. 25 осіб пройдуться районом з балончиками фарби та замалюють написи. Я активно підтримую цю ініціативу, в мене є маленькі діти, тож мені не хотілося б, щоб вони бачили подібні написи, цікавилися їх змістом, – розповів голова районної адміністрації по Заводському району Андрій Баєв.

Учасники рейду зазначають, що кожен мешканець Запоріжжя може придбати балончик з фарбою та замалювати написи біля свого будинку, по дорозі на роботу та вберегти дітей від наркотичної залежності. Можливо, це врятує чиєсь життя, і в суспільстві буде менше наркоманів.