Запоріжців переселяють з аварійного житла

16.01.2019 12:05

Чотири запорізькі сім’ї, які до останнього часу проживали в аварійних будинках на вулиці Посадочній, отримали сьогодні нове житло. Квартири були придбані на вторинному ринку за рахунок коштів бюджету міста. Ордери та ключі від квартир сім’ям вручив міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі почали вирішувати проблему відселення мешканців з будинків, які визнані аварійними. Серед них і бараки, побудовані у 1946-1947 роках як тимчасове житло для працівників промислових підприємств. Однак за цей період ці будинки фактично стали постійним житлом для багатьох запоріжців.

Зокрема таких будинків досить багато у Заводському районі. За період експлуатації значна частина з них стала непридатною для житла та була визнана аварійною. Але для відселення мешканців необхідно закуповувати житло. У минулому році вперше за багато років з бюджету міста були виділені кошти на придбання таких квартир. Загалом було придбано сім квартир. Чотири для мешканців вулиці Посадочної, ще три – вулиці Святого Миколая.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк вручив ордери на чотири квартири. Серед них одна трикімнатна та три двокімнатні квартири. До цього сім’ї проживали на вулиці Посадочній. Їх будинки визнані аварійними. Після відселення мешканців будинки повинні знести.

- Вважаю, що ми прийняли правильне рішення, коли люди отримали можливість самі обирати квартири на вторинному ринку. Після цього квартири купляють за кошти бюджету. Зрозуміло, це дещо гальмує процес, але у запоріжців є можливість обрати житло, яке їм більше подобається, - зазначив Володимир Буряк.

Одну з квартир отримала Олена Горобчук. За її словами, вона вже і не сподівалася на таку можливість, але сьогодні це стало реальністю. Задоволена і Любов Чудновець, яка багато років чекала на можливість переїхати зі свого будинку.

Запоріжанки мешкають в одному і тому ж будинку на вулиці Посадочній. Зазначають, що старі їх квартири непридатні для проживання, як кажуть будинок повністю «прогнив». Завдяки підтримці міської влади їм вдалося вирішити цю проблему, отримавши прекрасне житло, яке їх повністю влаштовує.

- Сьогодні досить приємна подія. Вручаємо ордери на три двокімнатні та одну трикімнатну квартиру. Впевнений, що ви будете задоволені новим житлом, адже самі обирали квартири. Зазначу, що у подальшому ми плануємо продовжувати роботу по відселенню мешканців з аварійного житла, - сказав Володимир Буряк.