Голова Заводського району відзвітував за рік роботи та розповів про найближчі плани

17.01.2019 17:55

Третій рік плідної роботи. Голова Заводської райадміністрації Андрій Баєв відзвітував перед громадою про свою діяльність на посаді в минулому році. В ході звіту він розповів про здобутки та плани на 2019 рік.

Головними пріоритетами минулого та нинішнього років Андрій Баєв назвав програми благоустрою та підтримки ЖКГ. Саме цим питанням в 2018 році приділялося найбільше уваги. У сфері благоустрою акцент в Заводському районі зробили на ремонт магістралей, внутрішньоквартальних доріг, а також на утримання зелених насаджень, дитячих, спортивних майданчиків.

Так, за 2018 рік у районі відремонтовано 39 тис. кв. метрів основних доріг, серед яких велика частина охоплена середніми ремонтами. Також проведено ямковий ремонт на площі 3 тис. кв. метрів, відремонтовано 4,5 тис. кв. метрів тротуарів. У 29 дворах відремонтували внутрішньоквартальні дороги.

Ще один напрямок - робота зі зверненнями громадян. За 2018 рік у Заводську райадміністрацію надійшло близько 1800 звернень від жителів. Вдалося вирішити 85% із загальної кількості звернень.

Андрій Баєв також озвучив плани на 2019 рік. У пріоритеті - дороги та транспортна інфраструктура.

- Цього року в бюджет міста по Заводському району закладено близько 10 млн грн. для капітального ремонту тротуарів. Вже зараз ми починаємо втілювати ці проекти в життя - готуємо проектну документацію. Найбільші серед проектів – створення дорожніх «кишень» по вулиці Історичній, де зможуть вміщуватися великі автобуси. Також запустимо новий маршрут, який з'єднає Заводський район з Південним мікрорайоном, поліпшить інфраструктуру, і жителі зможуть доїхати до автовокзалу, ж/д вокзалу або в стару частину міста без пересадок, - зазначив Андрій Баєв.