В Олександрівському районі Запоріжжя приведуть до ладу фасади будинків

22.01.2019 12:45

Фасади будинків на проспекті Соборному в Олександрівському районі Запоріжжя приведуть до ладу. Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк поставив завдання - очистити будівлі від графіті, виявити і відремонтувати аварійні балкони та елементи фасадів. Цій темі було присвячено сьогоднішню нараду голови Олександрівського району з очільниками керуючих компаній і підлеглими.

Фасади на проспекті в Олександрівському районі Запоріжжя мають бути відремонтовані. Про це в ході наради сьогодні заявив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий. Підготовча робота частково вже зроблена - працівники райадміністрації обійшли територію, склали списки проблемних адрес. Головна проблема - графіті на фасадах. Цей вид вуличного шкідництва вважається псуванням майна. Голова райадміністрації закликав обслуговуючі компанії складати заяви в поліцію по кожному новому факту. Також відповідальним особам належить виявити аварійні об'єкти на будинках - такі як балкони та елементи фасадів.

- Завдання, поставлене міським головою Володимиром Буряком - провести інвентаризацію і надати фасадам  на проспекті презентабельного вигляду, попередити аварійність, прибрати графіті, провести дрібні ремонти. Ми розуміємо, що цей процес довгий, складний, необхідна робота з орендарями перших поверхів. Але ми зі свого боку обіцяємо включитися в цей процес, задіяти інспекцію з благоустрою, поліцію, балансоутримувачів, - озвучив Валерій Мостовий.

Перші результати роботи повинні бути вже до середини лютого. Крім цього, Олександрівська райадміністрація подала до Запорізької міської ради бюджетні запити на виділення грошей для боротьби з графіті на постійній основі.