У Запоріжжі в День Соборності поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку

22.01.2019 13:17

Сьогодні, 22 січня, в Запоріжжі, як і по всій країні, відзначається День Соборності України. Урочистий мітинг з нагоди свята відбувся в Шевченківському районі біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

У заході взяли участь представники обласної та міської влади - голова обласної ради Григорій Самардак, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович, секретар міської ради Роман Пидорич, а також голови районних адміністрацій, представники трудових колективів, демобілізовані учасники АТО, волонтери, активісти, молодь та представники громадськості.

Учасники урочистого заходу відзначили історичну значимість подій 22 січня 1919 року. Тоді в Києві на Софійській площі було оприлюднено акт злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в єдину соборну державу. Акт возз'єднання став реальним втіленням вікової мрії мільйонів українців про свою суверенну країну. І сьогодні це свято символізує згуртованість і неподільність українських земель.

- День Соборності – визначне державне свято, одне з найголовніших, тому що воно дало поштовх для того, щоб був День Незалежності і День Конституції України. Цим я пишаюсь і впевнений, що Україна буде процвітати як найкраща країна у світі. Сьогодні ми робимо все можливе, щоб наша країна була єдиною, і щоб наші онуки та правнуки жили у незалежній Україні, - відзначив секретар Запорізької міської ради Роман Пидорич.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув за свободу і незалежність України, і поклали квіти до пам'ятника Великому Кобзареві.