У Запоріжжі невідкладна медична допомога працює як і раніше

24.01.2019 15:20

Змін в роботі невідкладної медичної допомоги, пов'язаних з реформуванням системи охорони здоров'я, немає. Невідкладна допомога в Запоріжжі працює як і раніше - за територіальним принципом, і в тому ж режимі - з 8.00 до 20.00, без вихідних. Робота невідкладної допомоги фінансується в повному обсязі за рахунок коштів міського бюджету. Про це сьогодні розповіла директор департаменту охорони здоров'я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова в ході засідання за «круглим столом», яке відбулося на базі Агентства регіональних ініціатив та було присвячене питанням другого етапу реформування системи охорони здоров'я.

Як розповіла Вікторія Ушакова, якщо пацієнт за станом здоров'я не може прийти до лікаря, він може викликати невідкладну допомогу додому, незалежно від того, вклав він декларацію з сімейним лікарем чи ні. Якщо пацієнту в медичному закладі відмовляють в наданні невідкладної допомоги, він може звернутися за телефоном гарячої лінії департаменту охорони здоров'я Запорізької міської ради: 707-23-01.

- Якщо декларація не укладена або лікар, з яким укладено договір, не може приїхати, викликається невідкладна допомога за місцем проживання. У Запоріжжі, як і раніше, в кожному районі міста функціонує центр первинної медико-санітарної допомоги, в якому працюють пункти невідкладної допомоги для дорослих і дітей. Вони працюють щодня з 8.00 до 20.00, без вихідних. Це все фінансується за рахунок міського бюджету. І цього року, в умовах нового механізму фінансування, коли центри первинної медико-санітарної допомоги фінансуються за рахунок державного бюджету, то невідкладна допомога - тобто зарплата лікарів невідкладної допомоги, утримання автомобілів, медикаменти - це все фінансується з міського бюджету, - зазначила Вікторія Ушакова.