У Шевченківському районі Запоріжжя відбулась нарада з керівниками квартальних комітетів

24.01.2019 16:15

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулась нарада з керівниками квартальних комітетів. Під час заходу були обговорені питання впорядкування території району, взаємодії з комунальними підприємствами міста та інші актуальні завдання.

Заступник голови районної адміністрації Володимир Гриньов, відкриваючи нараду, відзначив важливу роль роботи з громадськістю в нашому місті.

- Діяльність квартальних комітетів затребувана, результати роботи їх керівників вагомі та важливі для розвитку Запоріжжя. Шевченківський район найбільший за територією, в тому числі й за територією приватного сектора, а відтак і питань та проблем виникає кожного дня чимало. Дякуємо за вашу співпрацю та розуміння, - сказав Володимир Гриньов.

Про виконання Програми соціально-економічного розвитку м. Запоріжжя щодо впорядкування території району в 2018 році доповіла заступник начальника відділу житлово-комунального господарства районної адміністрації Ганна Курасова.

За її словами, минулий рік відзначився великими змінами в районі.

Так, у 2018 році поточний ремонт внутрішньоквартальних доріг виконано на площі понад 28 тисяч кв. м, поточний ремонт автомобільних доріг на площі 30324 кв.м, поточний ремонт тротуарів - 2465 кв. м. Також проведені ремонти сходів на вулиці Миколи Киценка та Ігоря Сікорського, зупинок громадського транспорту на вулиці Стефанова, Низовій, трасі Харків-Сімферополь. Проводились роботи з реконструкції парку ім. В.Я Климова, під час яких встановлені нові дитячі майданчики, урни, лавки, облаштовані плиткою тротуарні доріжки. Відремонтовано тротуари на вулицях Стефанова, Низовій, трасі Харків-Сімферополь.

КП «Запоріжміськсвітло» капітально відремонтувало мережі зовнішнього освітлення на вулиці Чарівній, 105А. Минулого року були побудовані мережі зовнішнього освітлення таких вулиць: Єрмака (частинами), Хлібної (частинами), Січових стрільців (частинами), Міцної, Чумацтва, Батумської, Паторжинського (частинами), у провулку Тавричному. Реконструкція мереж зовнішнього освітлення тривала на вулицях 8 Березня, Іванова, Магістральній, Хлібній (частинами), Фелікса Мовчановського, Івана Чупілка, навколо території ЗНВК №77, Памірській, 91.

На території району у 2018 році встановлено спортивний майданчик на вулиці Центральній, 7, елементи спортивного майданчика на вулиці Чарівній 32, 34, 36, Героїв 55-ї бригади, 59. Відновлено елементи дитячого майданчика на вулицях Чарівній, 16, 38, 105А, Богдана Завади, 10, Магістральній, 96, Панфьорова, 149А, 149Б. За словами Ганни Курасової, районна адміністрація сподівається, що і 2019 рік буде для Шевченківського району таким же продуктивним.

У свою чергу голови квартальних комітетів виказали стурбованість станом проїжджої частини приватного сектору в період ожеледиці. Відсутність посипних матеріалів на дорогах - велика проблема для пішоходів та власників автівок.

На нараді у районній адміністрації також були розглянуті питання взаємодії ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» з органами самоорганізації населення щодо утримання території району в належному санітарному стані. Присутні обговорили з начальником відділу прийняття рішень УСЗН ЗМР по Шевченківському району Ольгою Пономаренко нове в законодавстві щодо отримання субсидій, послухали про необхідність профілактичних заходів попередження пожеж в приватному секторі в зимовий період.

Начальник відділу організації та кадрової роботи районної адміністрації Анжела Болобченкова доповіла про організацію роботи з підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня у Шевченківському районі. Начальник відділу Державного реєстру виборців Олена Бойко проінформувала присутніх про можливість перевірки своїх даних у Державному реєстрі виборців.