Володимир Буряк пропонує заборонити рух великовантажного транспорту через греблю «Дніпрогесу»

24.01.2019 18:10

Рух великовантажного транспорту через греблю «Дніпрогесу» планується заборонити. Міський голова Володимир Буряк доручив підготувати відповідний проект рішення виконавчого комітету. Про це міський голова розповів сьогодні журналістам.

Стан дорожнього покриття на греблі «Дніпрогесу», постійні затори на греблі. Ці питання сьогодні хвилюють десятки тисяч запоріжців. Адже через це вони не можуть вчасно дістатися на роботу та додому. За вирішенням цих проблем запоріжці звертаються до міської влади.

- У грудні - січні було проведено кілька нарад за участю представників «Дніпрогесу». За результатами цих нарад, спираючись на інформацію, яка надійшла від керівництва «Дніпрогесу», доручив підготувати проект рішення про заборону руху великовантажного транспорту вагою понад 30 тонн через греблю, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що це повністю не вирішить проблему «заторів» та технічного стану дорожнього покриття на греблі. Однак обмеження руху транспорту дозволить підтримувати дорожнє покриття у належному стані.

- У якому напрямку буде їхати великовантажний транзитний транспорт? Адже ми знаємо випадки, коли через місто проїжджали фури вагою 70 тонн. Вважаю, що він взагалі не повинен їхати через Запоріжжя. Вже підготовлено листа до обласної державної адміністрації з проханням підготувати звернення до «Служби автомобільних доріг» щодо зміни напрямку руху транзитного транспорту, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова висловив упевненість, що виконавчий комітет підтримає запропоноване рішення. Після прийняття рішення його направлять для виконання до управління патрульної поліції. Біля греблі "Дніпрогесу" планується встановити заборонні знаки відносно проїзду великовантажного транспорту. Дотримання цих вимог повинна буде контролювати поліція.

Міський голова також повідомив, що міська влада звернулася до керівництва «Дніпрогесу» з проханням виконати ремонт дорожнього покриття на греблі.

- Розумію проблеми, які виникають у запоріжців через стан дорожнього покриття на греблі. Але місто не може ремонтувати те, що йому не належить. Зразу ж піде мова про нецільове використання коштів. Щодо ремонту можу сказати, що ведуться перемовини з адміністрацією «Дніпрогесу», щоб вона знайшла кошти та виконала ремонт, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова прокоментував свою пропозицію на публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».