«Акорди Хортиці» зберуть у Запоріжжі юних музикантів з різних країн світу

25.01.2019 12:55

27-28 січня у Запоріжжі стартує I відбірковий етап одного з найвідоміших в Україні музичних проектів - «Акорди Хортиці». Компетентне журі, у складі якого відомі музиканти та викладачі, прослухає біля 900 конкурсних програм у різних номінаціях.

Конкурс-фестиваль «Акорди Хортиці» - це потужний форум юних виконавців, який користується великим авторитетом у професійних мистецьких колах. За 18 років існування цього конкурсу-фестивалю його гостями стали понад 7000 юних музикантів з Австрії, Білорусі, Великої Британії, Вірменії, Грузії, Кореї, Китаю, Росії, Сербії, Чехії, США, Японії, Литви та всіх куточків України. Традиційно організаторами конкурсу-фестивалю виступають департамент культури і туризму Запорізької міської ради, Запорізька обласна філармонія та обласний благодійний фонд «Акорд».

Творчий марафон розпочнеться 27-28 січня, коли буде проходити І (відбірковий) тур конкурсу-фестивалю «Акорди Хортиці». Журі І туру, до складу якого входять відомі музиканти і викладачі м. Запоріжжя під головуванням народного артиста України В’ячеслава Реді, прослухають біля 900 конкурсних програм з 18 областей України, США, Литви, Польщі в номінаціях «Струнні інструменти», «Народні інструменти», «Духові та ударні інструменти», «Сольний спів», «Вокальні ансамблі», «Інструментальні ансамблі», «Фортепіано», «Фортепіанні ансамблі» та ін.

Цього року, як і завжди, учні запорізьких шкіл естетичного виховання беруть активну участь в «Акордах Хортиці». На І тур було подано 225 заявок від молодих талановитих запоріжців в усі номінації конкурсу.

Як завжди великим попитом користується номінація «Соліст з оркестром». Цього року надійшло 118 заявок від конкурсантів, які будуть змагатися за право виступити з Академічним симфонічним оркестром запорізької обласної філармонії (головний диригент народний артист України В’ячеслав Редя). Лише 25 молодих виконавців отримають таку унікальну можливість.

Традиційно у рамках конкурсу-фестивалю для обміну педагогічним досвідом та ознайомлення з новітніми освітніми методиками, світовими тенденціями в музичній освіті у березні заплановано проведення педагогічних конференцій, майстер-класів та круглих столів з провідними музикантами, які запрошені у наше місто.

ХІХ Міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» відбудеться у Запоріжжі 24 - 29 березня.

Детально ознайомитись з графіком проведення І відбіркового туру можна у прикріпленому файлі.