Володимир Буряк повідомив про відкриття маршруту з великими автобусами для обслуговування Хортицького району

28.01.2019 10:36

З 29 січня у Запоріжжі розпочне працювати ще один маршрут, який обслуговуватимуть великі автобуси. Маршрут №39 з’єднає Хортицький район з центром міста. Про це сьогодні повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

З 29 січня у Запоріжжі розпочне працювати автобусний маршрут №39 «Нікопольський поворот – площа Університетська». Його обслуговуватимуть великі автобуси «МАЗ» комунального підприємства «Запоріжелектротранс».

«Запоріжелектротранс» переміг у конкурсі, який проводився на обслуговування цього маршруту. Згідно з умовами на ньому повинні були працювати великі автобуси, розраховані на 80 та більше пасажирів. Відзначимо, автобуси «МАЗ» розраховані на 100 пасажирів.

Маршрут №39 розпочне працювати з 6 автобусами. Поступово їх кількість буде доведена до 12, як передбачено паспортом маршруту. Вартість проїзду складе 5 гривень.

Це ще один крок у реалізації міської програми розвитку комунального транспорту, розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка. Її головна мета – покращення транспортного обслуговування запоріжців, у першу чергу спальних районів. Раніше у рамках цієї програми були відкриті маршрути №№17, 18, 59, 72, збільшено кількість автобусів на маршруті №38.

Відкриття маршруту на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» прокоментував міський голова Володимир Буряк.