Володимир Буряк пояснив, для чого обмежувати рух великовантажного транспорту через Запоріжжя

28.01.2019 13:15

Продовжується робота над погодженням з усіма відповідальними службами проекту рішення виконавчого комітету щодо обмеження руху великовантажного транспорту через греблю «Дніпрогесу» та, можливо, і через мости Преображенського. Остаточний текст рішення багато у чому залежатиме від позиції Патрульної поліції. Про це йшла мова на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Міський голова Володимир Буряк повідомив членам виконавчого комітету, що за результатами нарад за участю представників «Дніпрогесу» і Запорізького відділення «Придніпровської залізниці» доручив підготувати проект рішення про обмеження руху транспорту вагою понад 30 тонн через греблю «Дніпрогесу».

- Хотілося б почути вашу точку зору з цього приводу. Таке рішення необхідне, щоб зберегти дорожнє покриття, конструкції у задовільному стані. Зрозуміло, що це не вирішить проблему повністю, адже необхідно виконувати ремонт дорожнього покриття на греблі, - зазначив Володимир Буряк.

Міська влада продовжує переговори з керівництвом «Дніпрогесу» щодо ремонту дорожнього покриття. На жаль, за кошти бюджету міста ремонт виконати неможливо, це буде нецільове використання бюджетних грошей. Гребля разом з дорожнім покриттям знаходиться на балансі «Дніпрогесу», який повинен виконувати роботи за власні кошти.

- Проблема стану дорожнього покриття на греблі «Дніпрогесу» дійсно існує. Її необхідно вирішувати. Тому рішення про обмеження руху великовантажного транспорту приймати необхідно, - сказав член виконкому Леонід Анісімов.

Міський голова наголосив, що проект рішення не виноситься на чергове засідання, щоб більш детально його опрацювати, підготувати всі необхідні документи.

Зараз вивчається точка зору Патрульної поліції та інших профільних служб з цього приводу. Розглядаються варіанти цього обмеження. Скоріш за все в результаті мова йтиме не лише про греблю «Дніпрогесу», а й про мости Преображенського. Адже якщо цього не зробити, то на мостах можуть виникнути постійні затори. На цьому наголосив заступник міського голови Володимир Волобуєв.

Всі заходи щодо обмеження руху великовантажного транспорту планується впроваджувати поетапно. У першу чергу вони стосуватимуться транзитного транспорту. Також розглядаються варіанти дій щодо транспорту, який прямує до Запоріжжя. Про заплановані зміни проінформують автотранспортні підприємства.

Міський голова відзначив, що підготовлено листа до Запорізької обласної державної адміністрації з пропозиціями щодо зміни напрямків руху транзитного транспорту з урахуванням запропонованих обмежень.