Запорізькі комунальники готують обладнання фонтанів до нового сезону

29.01.2019 13:40

У зимовий період фонтани не працюють. У цей час фахівці КП «Титан» упорядковують обладнання фонтанів, перевіряють його технічний стан, виконують ремонти.

У Запоріжжі в сезон функціонують 38 фонтанів, включаючи плаваючі в парках Перемоги і Вознесенівському. Наприкінці жовтня їх консервують на зиму - розбирають обладнання, деякі конструкції накривають захисними куполами і обладнають підсвічуванням. До наступного сезону фонтанів фахівцям КП «Титан» належить привести в порядок все обладнання, виконати ремонти.

- Зараз працюємо в майстерні. Привозимо сюди обладнання - повністю розбираємо, чистимо, ремонтуємо, запчастини міняємо, підшипники, сальники, масло, гумове ущільнення. Необхідно перевірити роботу більше 40 насосів. Збираємо тут же і випробовуємо, потім фарбуємо. Обладнання стоїть готовим, щоб при запуску розвезти по об'єктах і встановити для роботи фонтанів у новому сезоні, - розповів бригадир слюсарів по експлуатації фонтанів і ремонту устаткування КП «Титан» Володимир Білий.

Роботу міських фонтанів забезпечують 10 фахівців - електромонтери, слюсарі. Частково обладнання вже перевірене та підготовлене до експлуатації. Роботи тривають.

- 26 квітня запускаємо перший фонтан на площі Маяковського. До 9 травня запускаємо в роботу інші фонтани - це і на вулиці Парковий бульвар, площі Поляка, бульварі Шевченка, в парках Перемоги і Вознесенівському і інші, - повідомила директор КП «Титан» Лариса Іщенко.