У Запоріжжі збільшиться кількість послуг, які можна отримати у центрах надання адмінпослуг

30.01.2019 15:15

В ході роботи сесії Запорізької міської ради депутати внесли зміни до рішення Запорізької міської ради «Про визначення переліку адміністративних послуг, які надаються через філії Центру надання адміністративних послуг в м. Запоріжжя».

На виконання розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 №523 (зі змінами), наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 03.07.2018 №158, законів України «Про адміністративні послуги», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності», перелік адміністративних послуг, які надаються через філії ЦНАП м. Запоріжжя, доповнено.

Відтепер у філіях ЦНАП запоріжці зможуть отримати послугу з реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації (індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, будівель і споруд сільськогосподарського призначення, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів з незначними наслідками (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт).

Також, у філіях ЦНАП запоріжці зможуть отримати послугу з переоформлення дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах); підтвердження законності, переоформлення підтвердження законності або анулювання підтвердження законності вилучення водних біоресурсів із середовища їх існування та переробки продуктів лову (у разі необхідності суб’єкту господарювання для здійснення зовнішньоторговельних операцій); погодження режимів або змін та доповнень до режимів рибогосподарської експлуатації водних об’єктів.

Нагадаємо, з 2013 по 2016 роки на території міста Запоріжжя функціонував лише один ЦНАП, який знаходиться по вул. Українській. Кількість послуг, що надавалася на той час, була близько 50.

З метою спрощення доступу та зручності отримання адміністративних послуг та документів дозвільного характеру для громадян, у тому числі і представників бізнесу, протягом 2016 року було створено 4 філії Центру, а саме у Вознесенівському, Комунарському, Дніпровському та Заводському районах. У травні 2018 року в рамках міської Цільової програми розширення мережі філій ЦНАП було відкрито ще одну філію у Шевченківському районі.

Створені у місті філії Центру відповідають сучасним вимогам, мають зручні зали для очікування та операційні зали, обладнані системами відеоспостереження, електронними чергами і таким чином забезпечують відкритість та прозорість при наданні адміністративних послуг.

Приміщення, в яких вони розташовані, дають змогу отримувати адміністративні послуги людям з обмеженим можливостями.

У листопаді 2018 року департаментом надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради запроваджено новий сервіс «Мобільний офіс», за допомогою якого громадяни, які за станом здоров’я не в змозі самостійно відвідати філії ЦНАП, мають можливість отримувати послуги за місцем їх проживання.

На початку 2016 року через ЦНАП надавалось 47 адміністративних послуг. Їх кількість постійно зростала і відтепер їх – 145.