На координаційній раді з розвитку підприємництва в Запоріжжі вивчали досвід успішного коворкінг-центру

17.08.2017 16:10

Сьогодні, 17 серпня, в конференц-залі коворкінг-центру Edison Space відбулося виїзне засідання запорізької міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Відкриваючи захід, директор департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міськради Володимир Жуков зазначив, що зараз на стадії розгляду знаходиться проект розвитку підприємництва в Запоріжжі на 2017-2021 роки. І одна з важливих складових цього процесу розвитку - наявність інфраструктури, в якій молодь або підприємці-початківці можуть зробити свій старт в бізнесі успішним.

Володимир Жуков запропонував учасникам засідання ознайомитися з досвідом роботи коворкінг-центру Edison Space, який є платформою для розвитку соціального підприємництва, особливо в молодіжному середовищі. Співзасновники центру Юлія Шаповалова і Микита Щербина розповіли про основні чотири соціальних напрямки роботи Edison Space: працевлаштування; бізнес-платформа для розвитку підприємництва (в тому числі фінансування стартапів); профорієнтація для школярів і стажування для студентів; безкоштовні вуличні лекторії.

За неповний рік існування коворкінг-центру Edison Space 49 бізнес-проектів отримали з його допомогою гранти на втілення своїх ідей, а 300 підприємців - необхідні умови для зростання, розвитку, роботи і співпраці.