Володимир Буряк та Почесні громадяни міста пропонують обмежити рух великовантажного транспорту через Запоріжжя

30.01.2019 14:50

Стан дорожнього покриття на греблі «Дніпрогесу». Одне з резонансних питань, яке потребує вирішення. Необхідно не лише відремонтувати дорожнє покриття на греблі, але й обмежити рух великовантажного транспорту через мости Преображенського та греблю «Дніпрогесу». Для вирішення цієї проблеми міський голова Володимир Буряк доручив підготувати проект рішення виконкому. Про це Володимир Буряк повідомив на початку сесії Запорізької міської ради.

Незадовільний стан дорожнього покриття та автотранспортного переїзду на греблі «Дніпрогесу» є однією з причин «заторів» на цій ділянці. У грудні-січні у виконкомі проведено кілька нарад за участю представників «Дніпрогесу» та залізниці.

- За результатами цих нарад дав доручення підготувати проект рішення виконавчого комітету щодо обмеження руху великовантажного транспорту через греблю «Дніпрогесу» та мости Преображенського. Зараз опрацьовуються варіанти вирішення цього питання з профільними службами, Патрульною поліцією. Адже мало прийняти рішення, його необхідно реалізувати, - заявив Володимир Буряк.

Щоб прийняти та реалізувати це рішення необхідно провести велику підготовчу роботу. Зокрема його виконання залежатиме від дій Патрульної поліції. Потрібно проінформувати перевізників про необхідність зміни напрямків руху транзитного транспорту.

Вже підготовлено листа до обласної державної адміністрації щодо необхідності зміни руху транзитного транспорту. Адже без рішення Державної служби автодоріг це зробити неможливо. Зрозуміло, що транзитний транспорт потрібно перенаправляти по іншому маршруту не під Запоріжжям, а вже у сусідніх областях. Це потрібно для того, щоб зберегти у більш-менш задовільному стані дорожнє покриття на греблі.

- Проблему це повністю не вирішить. Необхідно ремонтувати дорожнє покриття на греблі. З цього приводу продовжуються переговори з керівництвом «Дніпрогесу». Попередні домовленості про аварійний ремонт вже досягнуті. Нагадаю, переїзд знаходиться на балансі «Дніпрогесу». Ремонтувати його за кошти бюджету міста ми не можемо. В іншому випадку отримаємо звинувачення у нецільовому використанні коштів, - сказав Володимир Буряк.

Зараз розглядаються варіанти організації реверсного руху на греблі. Зміни організації руху на кільці біля Дніпровської районної адміністрації. Однак, на думку міського голови, перш ніж це все реалізовувати потрібно спочатку відремонтувати дорожнє покриття на греблі.

Але такого ремонту надовго не вистачить. Наступним кроком після аварійного відновлення покриття має стати ремонт переїзду, конструкцій, на яких він тримається. Без цього проблему вирішити не вдасться. Який би асфальт на греблі не вкладали.

Необхідність заборони руху великовантажного транспорту через греблю «Дніпрогесу» та мости Преображенського підтримали Почесні громадяни міста. Відповідне звернення до центральних та місцевих органів влади озвучив на сесії Почесний громадянин Запоріжжя Віталій Петровський.