Запоріжжя вимагає справедливого розподілу державних дотацій

30.01.2019 14:55

Одне зі звернень, яке розглянуть на сесії міської ради, стосується розподілу додаткової державної дотації на фінансування освіти та медицини. Це питання підіймалося і під час засідання Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України.

Міський голова Володимир Буряк підкреслив, що вважає це питання дуже важливим для міста. Адже не зовсім зрозуміло, чому Запоріжжю з понад 600 мільйонів гривень додаткової дотації пропонувалося виділити лише 24 мільйони гривень. На місто з населенням близько 740 тисяч людей.

- Ніхто не вимагає повністю відібрати кошти у об’єднаних територіальних громад та передати містам. Але розподіл повинен бути прозорим та справедливим. Вважаю, що нам необхідно прийняти відповідне звернення, щоб показати нашу позицію. Адже питання розподілу дотації розглядатиметься на сесії обласної ради, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова також повідомив, що Запоріжжя отримало 18,5 млн грн державної субвенції на об’єкти освіти – капітальний ремонт 53-ї школи та реконструкцію Малої гуманітарної академії. Це важлива подія для міста дозволить розпочати заплановані роботи.