У Запоріжжі презентували книгу про справжніх українських офіцерів

31.01.2019 13:35

У Запоріжжі відбулася презентація книги Валентини Михайлової «І майорить над ними Прапор… Поклик честі офіцерів-запоріжців». Вона містить портрети-нариси понад 20 офіцерів-захисників, наших земляків. У лавах Збройних сил України, Національної гвардії України вони стали учасниками АТО, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої країни.

У Запоріжжі видали книгу про справжніх героїв України. Це офіцери-запоріжці, які своїм бойовим та життєвим шляхом підтвердили, що гідні цього високого звання. У книзі 21 портрет-нарис. Кожен з героїв пройшов складний бойовий шлях у рядах Збройних сил України або Національної гвардії України. Саме цим подіям і присвячена книга.

Автор книги «І майорить над ними Прапор… Поклик честі офіцерів-запоріжців» - письменниця Валентина Михайлова. У 2016 році вона вже видала книгу «З Україною в серці» про подвиг учасників АТО, героями якої також стали запоріжці.

- Чекала на цю подію два роки. Офіцери – це серце, ядро української армії. Коли писала попередню книгу «З Україною в серці» пересвідчилася, як рядові бійці цінують своїх офіцерів. Саме тоді у мене з’явилася думка написати цю книгу, - наголосила Валентина Михайлова.

Письменниця впевнена, що сучасні українські офіцери стануть прикладом для наступних поколінь, уособленням героїзму та боротьби за незалежність України.

Окремо вона подякувала за допомогу у виданні книги міському голові Володимиру Буряку, депутатському корпусу.

Презентація книги «І майорить над ними Прапор… Поклик честі офіцерів-запоріжців» пройшла сьогодні у малому залі Запорізької міської ради. У заході взяли участь військовослужбовці, які стали персонажами твору. З цією непересічною подією автора та героїв книги привітав міський голова Володимир Буряк. Адже видання стало можливим завдяки підтримці міського голови, а кошти на це виділили з бюджету міста.

- Ця книга відображає сучасну історію України та Запоріжжя. Хочу подякувати справжнім українським офіцерам. Не тільки героям книги, а й усім, хто захищає Україну, зробив і робить все можливе, щоб ми жили у мирному місті, допомагаючи нашій армії, Національній гвардії України, - сказав Володимир Буряк.

Перед присутніми виступив учасник АТО, депутат міської ради В’ячеслав Зайцев. Свого часу він став героєм книги «З Україною в серці».

- У 2016 році завдяки міському голові, міській раді вийшла книга «З Україною в серці». Тепер настала черга ще однієї книги. Як історик хочу сказати, що літопис, який містить спогади про важливі події, має дуже велике значення для майбутнього, - заявив В’ячеслав Зайцев.

Міський голова також привітав з днем народження підполковника Олександра Лобоса, який народився 31 січня 1972 року. У 2014-2016 роках він командував 37-м окремим мотопіхотним батальйоном, сформованим у Запоріжжі.

- Дякую за привітання. Мені дуже приємно, що ця книга побачила світ. Це результат майже трирічної роботи автора. Деякі герої книги і сьогодні знаходяться на лінії фронту, - відзначив Олександр Лобос.

На завершення зустрічі Володимир Буряк вручив Почесну грамоту виконавчого комітету Валентині Михайловій.

Міський голова прокоментував цю подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»