Запоріжжя готується до святкування Дня Незалежності

17.08.2017 17:05

У Запоріжжі пройде ряд заходів, присвячених Дню Державного прапора України та Дня Незалежності.

Сьогодні, 17 серпня, представники обласної та міської влади, голови районних адміністрацій, керівники комунальних підприємств спільно з представниками СБУ, Національної поліції, Патрульній поліції і служби з надзвичайних ситуацій провели спільну нараду, в ході якої обговорили підготовку до свят.

22 серпня о 9:00 відбудеться урочистий захід і покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченко на однойменній площі. У всіх районах обласного центру пройдуть заходи, присвячені 26-й річниці Незалежності України. Будуть організовані заходи в бібліотеках, палацах культури і позашкільних установах.

Також міська влада візьме активну участь в підготовці і проведенні ряду заходів, організатором яких виступає обласна державна адміністрація:

22 серпня - 12:00 урочистий захід в театрі ім. Магара;

23 серпня в 9:00 - урочиста церемонія підняття Державного прапора України на найвищій точці на о. Хортиця біля Музею історії запорозького козацтва;

24 серпня - святкування Дня Незалежності на площі Фестивальній. Для запорожців і гостей міста підготовлено святковий парад військовослужбовців Збройних сил України, Національної Гвардії і співробітників правоохоронних органів. Також колоною пройде військова техніка.

З 18:00 - на площі Фестивальній зі святковим концертом виступлять запорізькі колективи, а також переможці міжнародних і всеукраїнських конкурсів, учасники телевізійних програм «X-Фактор», «Україна має талант», «Голос країни». З 20.00 для гостей свята виступатимуть зірки всеукраїнського масштабу - запорізька співачка Alyosha і гурт «ТІК». Завершиться концертна програма близько 22.00.

Заступник міського голови Валерій Еделев доручив головам районних адміністрацій забезпечити святкове оформлення районів державною символікою та державними прапорами.

Керівникам комунальних підприємств доручено забезпечити належний санітарний стан території районів, в тому числі в місцях проведення масових заходів, забезпечити чергування на підприємствах. КП «Титан» дано завдання забезпечити регулярне очищення урн на вулицях міста, в місцях проведення масових заходів.